Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/wwwroque/public_html/wp-content/themes/dante/swift-framework/sf-content-display/sf-page-heading.php on line 59

64è Aniversari de la declaració internacional dels drets humans

64è Aniversari de la declaració internacional dels drets humans

images

Ahir, dia 10 de desembre, es celebrà a tot el món el Dia Internacional dels Drets Humans, fet que troba el seu origen en la Declaració dels Drets Humans del mateix dia de l’any 1948.

L’esmentada declaració, que recull en el seu contingut 30 articles que estableixen tots aquells drets i llibertats considerats bàsics, ha anat assolint, a mesura que avançava la història, un lloc important en l’ordenament jurídic internacional, vinculant tots i cadascun dels estats o nacions de tot el món.

No menys cert és el fet que tot aquest conjunt de drets i llibertats s’ha vist en multitud d’ocasions atacat o, si més no, posat en perill. Conflictes, disputes territorials i altres situacions han suposat una vulneració sistemàtica de molts dels drets recollits en l’esmentada declaració.

De fet, no cal anar molt enrere per trobar-nos davant una alteració clara de drets que ens toquen d’aprop, fet altrament motivat per la situació de crisi en la que ens trobem, i que s’instrumenta, en ocasions, posant en perill drets que fermament crèiem arrelats a la nostra societat, especialment drets de caire social.

Ahir, que feia 64 anys d’un esdeveniment tant important com representa la Declaració de Drets Humans, l’esperit d’aquesta romania intacte, i tot i les dificultats existents, molts són els esforços que s’han de fer des de tots els estaments per tal de mantenir viva la flama que va néixer ara fa més de mig segle.