Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/wwwroque/public_html/wp-content/themes/dante/swift-framework/sf-content-display/sf-page-heading.php on line 59

Els teus Drets no fan vacances.

Els teus Drets no fan vacances.

Aquest estiu fas un viatge en avió? En cas afirmatiu, aquí t’expliquem el que has de saber sobre els teus drets com a client d’una aerolínia.

Per fi arriben les tant esperades vacances, ben organitzades i habitualment ja pagades… però també es cert que en els últims temps venen acompanyades del temor a les complicacions que puguin sorgir als aeroports.

Tres son les circumstancies en les que ens poden trobar:

  1. Que ens endarrereixin un vol –des d’1 hora fins a dies, en els casos més desgraciats-,
  2. Que directament ens cancel·lin el vol que havíem pagat i,
  3. Que ens deneguin l’embarcament a l’avió per qüestions d’overbooking.

Si els inconvenients anteriors et succeeixen quan estàs en un aeroport dels Estats membres de la Unió Europea o et dirigeixes a algun aeroport situat en aquests Estats membres, pots exigir una sèrie de Drets a la teva aerolínia, segons estableix el Reglament 261/2004 del Parlament Europeo i del Consell d’11 de febrer de 2004 que es d’obligat compliment.

Respecte el primer cas –Retard del Vol- el que ens han d’oferir dependrà de les hores de retard i de la distància del nostra vol:

  • Vols de 1.500 km o menys (retard mínim de 2 hores): 250 € + menjar i beguda suficients + 2 trucades telefòniques/correu electrònic.
  • Vols dins de la Unió Europea de més de 1.500 Km i per la resta de vols d’entre 1.500 i 3.000 KM (retard mínim de 3 hores): 400 € + menjar i beguda suficients + 2 trucades telefòniques/correu electrònic.
  • Vols que no es trobin en els casos anteriors amb retard de mínim 4 hores: 600 € + menjar i beguda suficients + 2 trucades telefòniques/correu electrònic.
  • Per qualsevol vol, si el retard es com a mínim fins al dia següent a la hora anteriorment anunciada (24 hores): a més a més del menjar/begudes/trucades, allotjament en un hotel i transports derivats de l’estància addicional.

Respecte el segon cas –Cancel·lació del Vol– sempre ens hauran d’oferir el reemborsament del bitllet abonat o un transport alternatiu. A més a més, tindràs dret a les compensacions econòmiques més amunt indicades, sense el requisit de les hores, si t’avisen de la cancel·lació durant els 7 dies anteriors al vol i t’ofereixen un transport alternatiu amb el que arribaràs 2 hores més tard al inicialment previst. Si l’alternativa que t’ofereix l’aerolínea supera les 24 hores de retard també tens dret al menjar/begudes/trucades, allotjament en hotel i transports derivats de l’estància addicional.

Per últim, en el cas de –Overbooking-, tens dret a les compensacions econòmiques abans indicades, sense el requisit de les hores, així com a la possibilitat d’escollir entre reemborsament del bitllet abonat o un transport alternatiu i per últim a totes les despeses de manutenció (menjar i hotel).

La present entrada del Blog té l’objectiu d’apropar-vos la informació real dels drets dels quals som titulars i, tenint present que “El coneixement es poder”, lluiteu per fer-los efectius tant en el mateix aeroport com posteriorment.

En aquest punt concloure que Roqueta-Torras i Associats resta a la teva disposició per ajudar en la reclamació econòmica dels teus drets, per la qual aconsella: conservar tota la documentació relativa als bitllets, els equipatges i tota la documentació facilitada per l’aerolíniea en qüestió.